torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Finansiering

Nrep tar in 3,1 miljarder – Income+ når 22 miljarder

Publicerad: 31 augusti 2023, 06:57

Till höger: Stefan Wallander, vd Nrep. Till vänster: Sigtuna Steninge 1:30, ett svanenmärkt bostadsprojekt i Sigtuna kommun som förvärvats med katpital från Nrep Income+.

Urban Partners/Nrep har genomfört en tredje fondstängning i Nrep Income+ med cirka 3,1 miljarder kronor i kapital, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetStefan WallanderNREP

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Nrep Income+ är Nordens största core-plus fond och sammanlagt uppgår nu dess totala kapital till 22 miljarder kronor, uppger fondjätten

Med fokus på kassaflödesfastigheter som "erbjuder attraktiva marknadsmöjligheter" investerar fonden framför allt i logistikanläggningar, hyresbostäder och äldreboenden i Norden som kan bidra till att sänka koldioxidavtrycke.

Läs mer: Med 42 miljarder på fickan: "Vi ska investera grönt"

Enligt Nrep är fonden den största coreplus-fonden någonsin i Norden. Bolagets vd Stefan Wallander menar på styrka att göra den här typen av kapitalresning i den utmanande marknad som är i dagslaget:

"Kapitalresningen visar på ett starkt förtroende hos investerarna och bekräftar Urban Partners framgångsrika investeringsstrategi", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Läs mer: NREP stänger rekordstor fond om över 40 miljarder

– Nrep Income+ har goda förutsättningar för att dra nytta av möjligheter som uppstår till följd av positiva makroekonomiska trender i Norden, inte minst nu när vi ser att marknaden börjar stabiliseras något efter de senaste årens turbulens, kommenterar Carl-Adam von Schéele, Sverigechef för Nrep.

Kapitalet kommer enligt Nrep från globala institutionella investerare såsom pensionsfonder och försäkringsbolag, varav bland annat ett antal investerare som har CBRE:s Investment Management-team inom indirekta fastighetsinvesteringar som rådgivare.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev