Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

NREP reser rekordstor fastighetsfond – tre segment i fokus för investeringar

Publicerad: 7 oktober 2020, 12:17

I Salem utvecklar NREP nu netto noll-energihus med hyresbostäder. Stefan Wallander, vd på NREP, ser med positiv blick på framtiden och vad fastighetsbranschen kan bidra med. Foto: NREP

Trots pandemin och den oro som råder i delar av marknaden reser NREP en ny rekordstor fastighetsfond på cirka 20 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

ÄldreboendenNREPLogicentersAltura Fastigheter

AJ


NREP har rest den största fastighetsfonden någonsin i Norden, NREP Nordic Strategies Fund IV, med backning från både nya och befintliga investerare. Fonden blev väsentligt övertecknad och stängs på cirka 19,9 miljarder kronor.

Läs även: LF efter vinsthemtagningen: Vi har fortsatt positiv syn på Corem

NREP:s vd Stefan Wallander skriver i ett pressmeddelande att investeringar från fonden i Sverige är primärt fastigheter inom bolagets fokusområden – bostäder, samhällsfastigheter och modern logistik.

– Vi följer makroekonomi och demografisk utveckling för att utskilja hur vi kan bidra med bättre utformade fastigheter. Bristen på hyresrätter i storstäderna är enorm och fortsätter att öka. Parallellt blir befolkningen allt äldre – till 2030 förväntas antalet människor över 80 år ha ökat med 50 procent – och redan nu rapporterar nästan hälften av de svenska kommunerna ett behov av fler äldreboendeplatser. Slutligen har en exploderande e-handel bidragit till ett stort tryck på logistikanläggningar. Detta är områden där kundfokuserade fastigheter kan göra stor skillnad – och vi tittar på fler segment så som kontor och trygghetsbostäder, säger Stefan Wallander.

Läs även: Slättö startar bred fastighetsfond

NREP har för närvarande redan åtagna investeringar för mer än 40 procent av kapitalet i den nya fonden. I Sverige inkluderar det hittills hela 10 äldreboenden, närmare 300 hyresbostäder och 56 000 kvadratmeter logistikutrymme. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev