tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Finansiering

NP3 tar in 222 miljoner i riktad nyemission

Publicerad: 12 maj 2021, 06:37

Andreas Wahlén, vd på NP3 Fastigheter, tar in både nytt kapital och nya ägare Foto: Kristoffer Lönnå

NP3 Fastigheter genomför en riktad nyemission av preferensaktier till svenska och internationella investerare med en rabatt om 4,5 procent, skriver bolaget i ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

Ämnen i artikeln:

NP3 Fastigheter

Björn Rundström

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se


De 7 050 000 preferensaktierna ställdes ut till en teckningskurs om 31,50 kronor per aktie, en kurs som fastställdes genom ett accelererat book building-förfarande. Kursen motsvarar en rabatt om 4,5 procent mot tisdagens stängningskurs. 

De 222 miljoner kronor som bolaget tillförs före emissionskostnader ska användas för att stärka Bolagets finansiella beredskap för framtida affärsmöjligheter och för kommande tillträden av tidigare kommunicerade fastighetsförvärv. 

Läs även: Säljer för 1,4 miljarder i Växjö och Örnsköldsvik 

NP 3 skriver att bolagets ägarbas breddas med såväl inhemska som internationella professionella och institutionella investerare genom emissionen, som genomfördes utan företräde för befintliga aktieägare. Bolagets största aktieägare Poularde AB, i vilket bolag styrelseledamöterna Lars Göran Bäckvall och Mia Bäckvall Juhlin har ägarintressen, har emellertid efter beslut av styrelsen erhållit tilldelning i emissionen. 

Nyemissionens utspädningseffekt för existerande ägare baserat på antalet aktier uppgår till 7,9 procent, enligt bolaget. Samma siffra baserat på antalet röster stannar vid 1,2 procent.

ABG Sundal Collier har agerat emissionsinstitut i nyemissionen och initialt tecknat de nya preferensaktierna.

NP3 flaggade för flera fastighetsförvärv i slutet av april till ett sammanlagt värde av 470 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev