torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Finansiering

Moody's sänker Entras kreditbetyg – fortsatt negativa utsikter

Publicerad: 15 maj 2023, 09:18

Sonja Horn, vd Entra

Foto: Pressfoto

Det norska fastighetsbolaget Entra får sänkt kreditbetyg av Moodys med ett steg från Baa1 till Baa2. Det nya betyget har samtidigt negativa utsikter, i likhet med det föregående. Det framgår av ett pressmeddelande där det hänvisas till väsentligt ökade finansieringskostnader.

Ämnen i artikeln:

SvepetEntra FastigheterBalder FastigheterCastellum

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se


Om betyget i framtiden skulle sänkas ytterligare ett steg, till Baa3, är det den sista nivån av så kallad investeringsbar nivå. Därefter följer de många betygen inom så kallad skräpstatus.

Läs mer: LISTA: Fastighetsbolagens kreditbetyg

För svenskt vidkommande har bland andra fastighetsbolaget Balder ett innehav i Entra. Balder avser behålla innehavet och har inga planer på att utöka sin position, uppgav Balders vd Erik Selin i förra veckan.

"Vår långsiktiga plan är att behålla positionen. Vi kommer inte köpa upp bolaget, det är för farligt, även om aktiepriset är extremt billigt nu", sade han på Balders rapportpresentation.

Läs mer: Erik Selin: Många vill köpa billigt – få vill sälja

Balder är största ägare i Entra med 40 procent av aktierna. Näst största ägare är konkurrenten Castellum, med 33,3 procent av aktierna i bolaget.

På sin rapportpresentation i slutet av april uppgav Castellum att bolagets aktier i Entra inte är till salu och att Norge är en viktig del av Castellums strategi.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev