Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Mätning: Stark vilja att investera – men på lägre ingångsnivåer

Publicerad: 21 oktober 2022, 13:34

Emanuel Kullander, Propstreet. Foto: Propstreet, Getty Images

Intresset för att investera i fastigheter består enligt en studie från Propstreet, nätverket för kommersiella fastighetsinvesterare.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Även om den här bilden förbryllar givet marknadsläget, återspeglas en stark vilja att investera, om än på lägre ingångsnivåer, säger Emanuel Kullander, Chief Growth Officer på Propstreet.

På skalan 1–4 ligger snittet på 4, vilket tyder på en mycket hög investeringsvilja. Totalt har 243 medlemsföretag svarat under september.

– Många av våra medlemmar söker aktivt efter investeringsmöjligheter, vilket rimligen återspeglas i mätningen, säger Kullander.

Propstreet har även sett en stark utveckling inom bostäder som har ökat till 45 procent av de kommunicerade fastigheterna under 2022, medan industri och butiker behållit sina positioner. Kontor har minskat med 8 procent i år jämfört med 2021.

Mer om Propstreet

En stängd digital marknadsplats för konfidentiella fastighetsaffärer med över 1 200 investerarbolag. Hittills har plattformen kommunicerat transaktioner för cirka 50 miljarder kronor i Sverige, Norge och Finland.

Källa: Propstreet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev