Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Mäklarringen har samlat in 350 000 till Läkarmissionen

Publicerad: 8 februari 2014, 13:59

Bilden visar uppbyggnaden av Läkarmissionens center för övergivna barn i Addis Abeba. Ett liknande projekt startas nu i Mocambique med hjälp Mäklarringens insamling

Mäklarringen, en rikstäckande och medlemsägd mäklarkedja, inledde i februari i fjol ett samarbete med Läkarmissionen. Samarbetet går ut på att bidra med insamlingen till upprustandet av ett hjälpcenter för barn i Moçambique. På ett år har Mäklarringen samlat in 350 000 kronor.


Mäklarringen, en rikstäckande och medlemsägd mäklarkedja, inledde i februari i fjol ett samarbete med Läkarmissionen. Samarbetet går ut på att bidra med insamlingen till upprustandet av ett hjälpcenter för barn i Moçambique. På ett år har Mäklarringen samlat in 350 000 kronor.

– För oss på Mäklarringen har det varit viktigt att visa vad pengarna faktiskt går till, men framförallt att hitta en naturlig koppling till vår kärnverksamhet – att förmedla bostäder. Det känns givetvis extra bra att hjälpa dem som behöver ett hem allra bäst att hitta någonstans att bo, säger Mäklarringens vd Mats Limnefelt.

I dagarna kommer fyra mäklare från Mäklarringen att resa till Maputo och Moçambique för att besöka Läkarmissionen på plats och bidra med kläder, pengar och resurser att rusta upp centret.

– Vi tror att långsiktiga samarbeten med regelbunden uppföljning är nyckeln till väl fungerande hjälpinsatser inom de flesta områden och i och med det här arbetet hoppas vi kunna skapa engagemang genom hela kedjan, säger Mats Limnefelt.

Susanna Thulé

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.