onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Finansiering

Leiv Synnes om nyemissionen: "Vi tyckte det var rimligt"

Publicerad: 14 juli 2023, 09:57

Leiv Synnes, vd SBB.

Foto: Jesper Frisk

Under torsdagskvällen stod det klart Studentbostäder, där SBB är tredje största ägare med 15 procent av kapitalet, avser göra en nyemission. Nu förklarar Leiv Synnes varför SBB är med trots den egna skuldbördan.

Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se


Studentbostäder i Norden avser att göra nyemissioner i två omgångar om sammanlagt 100 miljoner kronor, där SBB, Fastator och Svea Bank ingått teckningsåtaganden uppgående till totalt 50 miljoner kronor.

– Vi är en större aktieägarna i Studentbostäder. De ville göra en nyemission och vi tyckte det var rimligt att göra det, säger Leiv Synnes om SBB:s beslut att vara med i emissionen.

Sänder det inte en lite annan signal när ni säljer fastigheter för att få in pengar för att sedan stoppa pengarna i andra bolag?
– Det tycker jag inte, säger Leiv Synnes.

Läs även: Studentbostäder vill sälja fastighetsportfölj för 2,1 miljarder

I ett första steg planeras en riktad nyemission med de tre storägarna, där kursen är satt till 1 krona per aktie.

Därtill planerar bolaget en företrädesemission till samma teckningskurs. Här har storägaren Otre Fund åtagit att delta och teckna aktier till totalt 20 miljoner kronor. Deltagarna i den riktade emissionen kommer inte att delta i företrädesemissionen, skriver bolaget.

Syftet med emissionen är att sänka skuldsättningen, samt förstärka likviditeten. Behovet av likviditet är också orsaken till att den riktade emissionen genomförs först.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev