Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Finansiering

Lånar 600 miljoner via obligation

Publicerad: 9 Juni 2016, 12:58

Peter Strand, vd för Victoria Park i Malmö förra

Foto: Sverrir Thór.

Victoria Park kommer 17 juni att emittera företagsobligationer till värde om 600 miljoner kronor på den svenska penningmarknaden. Obligationerna som blir icke säkerställda har en löptid om fyra år.


Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Victoria Park kommer 17 juni att emittera företagsobligationer till värde om 600 miljoner kronor på den svenska penningmarknaden. Obligationerna som blir icke säkerställda har en löptid om fyra år och kommer att löpa med rörlig ränta på Stibor 3M och en marginal om 4,5 procent. Lånet emitteras under en ram på e miljard kronor.

Emissionslikviden kommer att användas i den löpande verksamheten, till förvärv och investeringar i det befintliga beståndet. Victoria Park meddelade på onsdagen att de undersökte möjligheterna till en emission och meddelar dagen efter att intresset var väldigt stort samt att obligationerna framförallt tecknades av institutionella investerare.

Carnegie och Danske Bank var finansiella rådgivare till emittenten och Gernandt & Danielsson samt Fredersen Advokatbyrå var juridiska rådgivare, enligt ett pressmeddelande.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.