Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Lägsta pris i Luleå

Publicerad: 19 mars 2014, 14:27

Priserna på fjärrvärme har från årsskiftet höjts med i genomsnitt 1,6 procent. Lägsta fjärrvärmepris har Luleå. Det visar den årliga Nils Holgerssonundersökningen.


Ämnen i artikeln:

LuleåNils Holgersson-undersökningenFastighetsmarknaden i norra Sverige

Priserna på fjärrvärme har från årsskiftet höjts med i genomsnitt 1,6 procent. Lägsta pris har Luleå. Det visar den årliga Nils Holgerssonundersökningen.

Det skiljer 593 kronor i månaden för en normalstor lägenhet i Mörbylånga som har landets högsta fjärrvärmepris och Luleå, som liksom tidigare har landets lägsta fjärrvärmepris.

– Att det finns prisskillnader kan delvis förklaras av att det kostar olika mycket att producera och leverera fjärrvärme på olika orter. Men prisskillnaderna är trots det alldeles för stora. Det är orimligt att kostnaden är upp till 593 kronor högre per månad för samma förbrukning, beroende på vilken kommun lägenheten ligger i, säger Kjell Berndtsson.

Kommuner med högst månadskostnad för en vanlig trerumslägenhet, kr inkl moms
1. Mörbylånga  1 115 kr inkl. moms
2. Munkedal  1 093 kr inkl. moms
3. Ragunda     1 082 kr inkl. moms
4. Aneby    1 076 kr inkl. moms
5. Bräcke     1 032 kr inkl. moms

Kommuner med lägst månadskostnad för en vanlig trerumslägenhet, kr inkl moms
1. Luleå         522 kr
2. Boden       612 kr
3. Ljungby     627 kr
4. Köping      647 kr
5. Oxelösund    652

Fakta om undersökningen:
I Nils Holgerssonrapporten ”flyttas” en flerbostadsfastighet genom landet och kostnaderna för el och fjärrvärme, sophämtning, vatten och avlopp jämförs. Årets resultat presenteras i omgångar.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SABO

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.