Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Kungsleden presenterar nya finansiella mål

Publicerad: 17 februari 2016, 08:56

Biljana Pehrsson är vd på Kungsleden.

Foto: Kungsleden.

I samband med Kungsledens bokslutskommuniké, presenterade bolaget även sin nya affärsplan och nya finansiella mål. Den nya affärsplanen sträcker sig till 2020.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

– År 2020 ska vi vara ett av Sveriges största och mest lönsamma börsnoterade fastighetsbolag. Strategin fokuserar på fortsatt portföljoptimering och expansion med kvalitet i Sveriges viktigaste tillväxtmarknader – Stockholm, Göteborg, Öresund och Västerås. Samtidigt ska vi inrikta oss på större och effektivare förvaltningsenheter genom fler och större kluster, kommenterar Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.

De nya finansiella målen är:

- Soliditeten ska över tid vara minst 35 procent och ska inte understiga 30 procent
- Belåningsgraden bör ligga i intervallet 50-60 procent med ett riktvärde över tid på 55 procent
- Räntetäckningsgraden ska vara mer än 2,5 gånger
- Kungsleden ska över tid uppnå en högre avkastning på eget kapital än jämförbara börsnoterade fastighetsbolag
- Kungsleden ska öka förvaltningsresultatet både genom att växa fastighetsportföljen och genom att öka driftnettot i befintligt bestånd
- Utdelningen i Kungsleden ska öka i takt med förvaltningsresultatets utveckling

– Våra kluster har bra lägen med god tillgänglighet. I klustren skapar vi heltäckande kunderbjudande och vi driver utvecklingen av en attraktiv plats. Vi vill tillämpa ett ”köpcentrumtänk” i våra kluster. Det handlar om att själva lokalen ska ha en bra inre miljö men det handlar minst lika mycket om profilering, företagsmix och serviceutbud i området och en snygg yttre miljö, kommenterar Biljana Pehrsson.

Redaktionen

Källa: Kungsleden

Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.