Fredag10.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Finansiering

KBAB planerar inga försäljningar

Publicerad: 26 November 2012, 13:59

Det kommunala bostadsbolaget Karlstads Bostads AB, KBAB, har inga planer på att omvandla till bostadsrätter.


Ämnen i artikeln:

KBAB

– Det har inte funnits något intresse för det, och det ingår inte heller i ägardirektiven, konstaterar KBAB:s vd Mats Enmark i en kommentar till Nya Wermlands-Tidningen (NWT).

KBAB bestånd består av cirka 7 200 hyreslägenheter varav cirka är 900 studentbostäder. Mats Enmark betonar att det idag är brist på hyresrätter i Karlstad, medan det finns och byggs nya bostadsrätter i kommunen.

– Jag tycker ur KBAB:s perspektiv att vi vill bidra till att det är bra att leva i hela Karlstad och då tror jag på den här idén med blandade upplåtelseformer, så att det inte blir vissa stadsdelar där äger och vissa stadsdelar där man hyr, säger Mats Enmark till NWT.

Han tillägger att en försäljning av hyresrätter aldrig kan bli något självändamål för KBAB, utan att en eventuell sådan då ska vara motiverad på rent affärsmässiga grunder, som exempelvis höga underhållskostnader.

– När vi bygger idag ska det vara hyresrätter eftersom där finns det största behovet. Det finns andra aktörer som bygger bostadsrätter. Varför ska vi konkurrera med dem? Det känns inte riktigt motiverat, anser Mats Enmark.

Peter Lorin

Ämnen i artikeln:

KBAB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.