torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Finansiering

K-Fast avser ta in 300 miljoner via konvertibler

Publicerad: 18 september 2023, 06:06

Foto: Getty Images

K-Fastigheter utreder förutsättningarna för en riktad nyemission av konvertibla skuldebrev till ett förväntat sammanlagt belopp om 300 miljoner kronor genom ett öppet anbudsförfarande riktat till svenska och internationella investerare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetPareto Securities

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se


Konvertiblerna kan under vissa villkor konverteras till nya B-aktier i K-Fastigheter.

Bolaget har anlitat Carnegie Investment Bank och Pareto Securities som så kallade Joint Bookrunners i samband med den riktade emissionen.

Nettolikviden är avsedd att användas till refinansiering av befintliga skulder samt öka det finansiella handlingsutrymmet för byggstarter och byggrättsförvärv, heter det.

Den initiala konverteringskursen för konvertiblerna kommer att fastställas genom ett så kallat bookbuildingförfarande och förväntas fastställas till lägst 24:75 kronor, vilket motsvarar en premie om cirka 35 procent i förhållande till stängningskursen på Nasdaq Stockholm den 15 september 2023 för bolagets B-aktier. Bookbuildingförfarandet kommer att inledas klockan 9.00 i dag den 18 september 2023 och beräknas slutföras under tisdagen den 19 september 2023.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev