Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Jernhusen investerar drygt 400 miljoner

Publicerad: 21 maj 2012, 05:33

Jernhusen satsar över 400 miljoner på att bygga ut Årsta Kombiterminal med ett nytt lager- och logistikcenter på 15 000 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

Jernhusen

Jernhusen satsar över 400 miljoner på att bygga ut Årsta Kombiterminal med ett nytt lager- och logistikcenter på 15 000 kvadratmeter.

Halva anläggningen blir ett kyl- och frysanläggning. Det lokala åkeriet Kyl- & Frysexpressen blir första hyresgäst som kommer hantera hela kyldelen i logistikanläggningen.

Med en central citylogistikanläggning beräknas besparingarna på koldioxid bli 1000 årston jämfört med om lastbilar skulle köra transporterna in till city från ytterindustriområdena. Byggnaderna kommer bli miljöklassade enlig miljöbyggnad silver.

– Investeringen i Årsta ligger helt i linje med den satsning som Jernhusen gör för att göra järnvägen mer attraktivt som transportmedel. Vårt mål är att bygga fler liknande terminaler, främst i Malmö och i Göteborg, då ett nätverk av terminaler tillsammans effektiviserar transporterna i hela landet, säger Anders Holmberg, chef Affärsutveckling Lager och logistikfastigheter på Jernhusen, i ett pressmeddelande.

I augusti/september 2012 beräknas bygget starta för att vara klar vid årsskiftet 2013/2014.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Jernhusen

Ämnen i artikeln:

Jernhusen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.