Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Finansiering

Investeringsaktiviteten ökade i Europa

Publicerad: 26 Oktober 2012, 11:07

Fortsatt stark aktivitet i centrala London var den viktigaste drivkraften bakom en 15-procentig ökning av investeringsvolymerna för kommersiella fastigheter i Europa under det tredje kvartalet 2012 enligt CBRE.


Ämnen i artikeln:

CBRE

Under perioden genomfördes investeringar för totalt 28,4 miljarder euro, vilket kan jämföras med 24,7 miljarder euro under det andra kvartalet 2012. Volymen är nästan tillbaka på samma nivå som under det tredje kvartalet 2011, då den låg på 28,6 miljarder euro.

Den absolut starkaste trenden märktes i Storbritannien, där transaktioner för 11,9 miljarder euro slutfördes under kvartalet. Det var en ökning med 40 procent från det andra kvartalet 2012 och det tredje kvartalet 2011. Ett antal stora transaktioner som förväntades vara slutförda under det andra kvartalet slutfördes i stället i början på det tredje kvartalet, vilket blåser upp kvartalsförändringen. Men ökningen av aktiviteten under kvartalet var ändå betydande.

Den pådrivande faktorn är Londons fortsatta attraktionskraft som investeringsmål. Staden står för 73 procent av transaktionerna i Storbritannien hittills i år.

På Europas näst största marknad, Tyskland, ökade investeringsaktiviteten också betydligt jämfört med föregående kvartal. Sammanlagt uppgick aktiviteten till 5,1 miljarder euro under kvartalet. Det är en ökning med 19 procent, som vände en kortsiktig svacka i aktiviteten under det andra kvartalet 2012. I Frankrike avtog däremot aktiviteten under det tredje kvartalet jämfört med det andra kvartalet. Minskningen var väntad eftersom volymerna för det andra kvartalet 2012 höjdes av två stora försäljningar från realiseringen av en tysk ”open-ended” fond. Med 3,3 miljarder euro under kvartalet låg aktiviteten 9 procent under den nivå som registrerades i Frankrike det tredje kvartalet föregående år.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande CBRE

Ämnen i artikeln:

CBRE

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.