Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Finansiering

Investerare tror på förbättring

Publicerad: 5 Oktober 2012, 05:11

I DTZ:s undersökning Property Investor Confidence Index för fjärde kvartalet 2012, redovisar investerarna att de tror på en förbättring av situationen på finansieringsmarknaden.


Ämnen i artikeln:

DTZ

Andelen som räknar med förbättrade finansieringsvillkor det närmaste kvartalet har stigit från 6 procent till 14 procent. Samtidigt har andelen som tror att finansieringsvillkoren kommer att försämras, minskat från 54 procent till 19 procent. Indexvärdet som sammanfattar investerarnas syn på finansieringssituationen har stigit från -48 i juni till -5 idag. Som jämförelse kan nämnas att under hösten 2008, när finanskrisen slog till på allvar, sjönk indexvärdet till -65.

Transaktionsvolymen hittills i år, uppgår till cirka 64 miljarder kronor. Detta kan jämföras med 76 miljarder samma period 2011.

– Trots att finansieringsmöjligheterna ses som ett mindre problem idag jämfört med tidigare i år, är DTZ:s prognos att transaktionsvolymen inte kommer upp i samma volym som 2010 och 2011. Cirka 80-90 miljarder kronor känns mer realistiskt, säger Karin Witalis, Head of Research för DTZ i Sverige.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande DTZ

Ämnen i artikeln:

DTZ

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.