onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Finansiering

Ilija Batljan Invest skjuter upp räntebetalningar

Publicerad: 30 maj 2023, 18:22

Ilija Batljan, vd i SBB och ägare av Ilija Batljan Invest.

Foto: Teresa Ahola

Ilija Batljan Invest, som är SBB:s vd Ilija Batljans ägarbolag, skjuter tillfälligt upp räntebetalningar på utstående hybridobligationer efter att SBB beslutat att skjuta upp sin utdelning.

Ämnen i artikeln:

Ilija BatljanSBB Fastigheter

Johan Bahlenberg

johan.bahlenberg@bbm.bonnier.se


Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ilija Batljan Invest, IB Invest, är den enskilt största ägaren i SBB med 18,4 procent av rösterna och 4,8 procent av kapitalet. En viktig del av intjäningen i IB Invest är utdelning från SBB och när SBB nu skjuter upp den har IB Invest beslutat att skjuta upp räntebetalningar på ett hybridlån med evig löptid. Nästa ränteförfallodag är den 15 juni.

Läs mer: SBB tappar stor hyresgäst – universitet lämnar sina lokaler efter 23 år

"IB Invest avser att meddela när räntebetalningarna förväntas att återupptas och inga ytterligare meddelanden kommer att ges från Bolaget huruvida fler räntebetalningar skjuts upp efter den 15 juni 2023", heter det i pressmeddelandet.

Vidare står det att den tillfälliga åtgärden att skjuta upp hybridlånets räntebetalningar är aktsam mot bakgrund av rådande marknadsförutsättningar samt det förväntade beslutet från SBB:s bolagsstämma om att senarelägga utdelningen.

Läs mer: 3 scenarier – så kan SBB undvika konkurs

"IB Invest avser att arbeta aktivt för att återuppta räntebetalningarna under Hybridlånet så snart tillfälle ges", skriver de.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev