Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Finansiering

HSB begär hjälp med ockuperat koloniområde

Publicerad: 30 Oktober 2012, 15:31

HSB Stockholm har av ledningen av Solna stad begärt att staden snabbinkallar till ett möte mellan staden och berörda parter om hur man ska komma till rätta med de problem gällande ett kolonistugeområde vid Pampas som ska rivas, men som nu ockuperats. Området ägs av HSB och där ska byggas bostäder.


Ämnen i artikeln:

HSBSolna

HSB Stockholm har av ledningen av Solna stad begärt att staden snabbinkallar till ett möte mellan staden och berörda parter om hur man ska komma till rätta med de problem gällande ett kolonistugeområde vid Pampas som ska rivas, men som nu ockuperats.  Området ägs av HSB och där ska byggas bostäder.

HSB har förvärvat fastigheten med tillhörande markområde vid Ekelundsvägen i Pampas, Solna, där Arbetsmiljöverket tidigare hade sitt huvudkontor. Under tiden som planeringsarbetet pågår i Solna Stad har HSB tillfälligtvis flyttat in i kontorslokalerna under tiden som HSBs permanenta kontor på Fleminggatan byggs om.

På området finns också ett 20-tal kolonihus som ska rivas. Husen är i mycket dåligt skick och de personer som haft dessa för odlingsverksamhet har lämnat området som därefter har stått tomt i avvaktan på en rivning. Dessa stugor har nu hemlösa flyttat in i. Att stugorna och området ockuperats har fördröjt rivningen genom att Kronofogdemyndigheten nu måste identifiera de personer som finns i området och delge dem beslut om avhysning.

HSB Stockholm vill därför få till stånd en dialog med Solna stad om vad staden kan erbjuda de hemlösa inom Socialförvaltningens regi. Under hand har HSB kontaktat Stadsmissionen för ett samråd. Stadsmissionens nattjour kommer under veckan besöka området som en första insats, för att skaffa sig en bild av de problem som finns och vad man mer kan göra för att stötta de personer som finns i husen.

HSBs förslag är att Solna Stad tar ett initiativ för att omedelbart samla berörda parter i syfte att upprätta en snabb handlingsplan för att komma till rätta med de problemen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande HSB Stockholm

Ämnen i artikeln:

HSBSolna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.