torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Finansiering

Hög tid att anmäla bidrag till Årets Bygge 2021

Publicerad: 5 oktober 2020, 12:46

Studenthuset i Linköping tog hem titeln Årets Bygge 2020. Foto: Peab

Anmälningsperioden till Årets Bygge 2021 är här. Här finns alla detaljer om hur du anmäler ditt projekt till samhällsbyggnadsbranschens tyngsta pris.

Ämnen i artikeln:

Årets Bygge

Är det ditt projekt som kommer att vinna Årets Bygge 2021? I så fall är det dags att som ett första steg anmäla det till tävlingen innan den 15 oktober i år.

HÄR ANMÄLER DU DITT BIDRAG TILL ÅRETS BYGGE 2021    

Förra året prisades det goda samarbetet mellan Linköpings universitet, Akademiska Hus och Peab. Nu har det gått ett halvår sedan vinsten delades ut. Byggindustrin kontaktade Anders Berg, projektchef på Akademiska hus, för att höra om priset har betytt något för dem.

Vinnare av Årets Bygge 2020: Anders Berg, projektchef, Akademiska hus, Karolina Ganhammar, universitetsarkitekt, Linköpings universitet, och Lars Broberg , platschef, Peab.

Foto: Anders Siljevall

– Utmärkelsen har rönt stort intresse från andra byggherrar, entreprenörer och konsulter i branschen som resulterat i många visningar och presentationer om hur vi arbetet med genomförandet. Jag tycker att utmärkelsen är en sporre för hela branschen att fortsätta utvecklas i en positiv riktning, säger han.

Läs även: Studenternas hus – en hållbar framgång 

Han fortsätter: 

– Priset, som inte bara tar hänsyn till arkitekturen utan också processen för genomförandet, har haft mycket stor betydelse för oss på Akademiska Hus, vår kund, konsulter och entreprenörer som medverkat. 

Styrkorna i projektet var enligt Anders Berg att Akademiska Hus från start hade en mycket tydlig målbild för projektet och genomförandet tillsammans med kunden Linköpings universitet. Målen innefattade bland annat arkitektur, ekonomi, hållbarhet och arbetsmiljö, men även mjuka mål för alla som deltog i processen. Till de mjuka målen hörde önskemål om hur samarbetet skulle fungera med ledord som samverkan, förhållningssätt mot varandra, transparens, ödmjukhet, ärlighet, med mera. 

HÄR ANMÄLER DU DITT BIDRAG TILL ÅRETS BYGGE 2021    

Årets Bygge – samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris

• Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris som varje år delas ut av tidningen Byggindustrin. Priset går till ett enskilt byggprojekt som slutförts under 2020 och som bland annat hållit budget, haft hög arbetssäkerhet och skapat mervärde.

Johanna Åfreds

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev