Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Hemsö utvecklar idrottsanläggning med matcharena åt DIF Hockey

Publicerad: 19 september 2022, 06:45

Foto: gorodenkoff

Hemsö har fått markanvisning av Stockholms stad för att utveckla träningsanläggningar åt Djurgården hockey i närheten av Avicii Arena.


Ämnen i artikeln:

SvepetHemsö FastigheterStockholm

 

Det är på platsen för före detta Tallkrogens BP utmed Nynäsvägen som Stockholms stad nu lämnat markanvisning till Hemsö för att utveckla och långsiktigt äga en träningsanläggning för Djurgårdens IF:s räkning. Det skriver Hemsö i ett pressmeddelande.

Anläggningen i fråga består av två ishallar med service och faciliteter för ishockeyklubbens dam- och herrlag, juniorlag och äldre ungdomslag. En av hallarna kommer att ha publikkapacitet för 2000 åskådare och även bli matcharena för DIF:s damlag i SDHL.

Från säsongen 2025/2026 blir Avicii Arena hemmaarena för DIF istället för Hovet.

Läs mer: Söderstadion och Råsunda – så gick det sen: ”En komplex situation” 

‒ Stockholmsregionen är i stort behov av nya idrottsanläggningar. Genom denna satsning bidrar vi till att fler kan uppleva den gemenskap och de positiva hälsoeffekter som kommer med ett aktivt liv. Förutom att Djurgården hockey får en modern träningsanläggning ökar samtidigt tillgängligheten till istid för hela stadens hockeyungdom, säger Johan Einarsson, projektutvecklare på Hemsö, i en kommentar.

Mårten Arvidsson

Webbredaktör (vikarie)

marten.arvidsson@mittmedia.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.