Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Hemsö stärker upp med ett andra kreditbetyg

Publicerad: 1 april 2020, 17:29

Hemsös ledningsgrupp.

Foto: Hemsö

Hemsö har sedan tidigare investment grade-betyget A- från Standard & Poor’s. Nu lägger man till ett ratinginstitut på listan då Fitch har inlett bevakning av bolaget. Hemsö får det långsiktiga betyget A med stabila utsikter, även det med god marginal ett investment grade-betyg och kortsiktig rating blir F1+.


Det skriver Hemsö i ett pressmeddelande.

Vid rådande omständigheter på kreditmarknaden bedöms starka ratings som ännu viktigare och i sitt pressmeddelande skriver Hemsö att man att väljer att addera Fitch som ratinginstitutet för att öka transparens och tillgodose en investerares önskemål. Något som ska bidra till ökad förståelse för bolagets affärsmodell och finansiella riskprofil.

”Med anledning av Hemsös unika affärsmodell och offentliga ägande skiljer vi oss från traditionella kommersiella fastighetsbolag. Detta illustreras på ett bra sätt både hos S&P och Fitch Ratings som har valt ett analytiskt förhållningssätt som passar in på Hemsös affärsmodell och ägande. Med två välrenommerade ratinginstitut, som bägge gett oss starka kreditbetyg, hoppas vi nu att fler investerare vill stötta oss när vi fortsätter att bygga framtidens sociala infrastruktur som är så nödvändigt för den offentliga sektorn i Sverige, Finland och Tyskland”, säger Rutger Källén, vice vd och CFO på Hemsö, i en kommentar.

Sverrir Thór

Reporter

sverrir.thor@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.