Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Hedgefond blankar Kungsleden

Publicerad: 1 oktober 2014, 11:55

Magnetar Financial LLC, dotterbolag till den amerikanska hegdefonden Magnetar Capital som blev känd för sin inblandning i marknaden med CDO:s i förspelet till finanskrisen, har tagit en kort position i Kungsleden. Det framgår av Finansinspektionens blankningsregister.


Ämnen i artikeln:

FinansinspektionenKungsleden Fastigheter

En kort position eller blankning som det även kallas för innebär att man lånar en aktie (eller något annat värdepapper) och säljer den i syfte att köpa den till ett lägre pris senare. Man satsar med andra ord på att aktiens pris kommer att sjunka och blankning av en aktie tyder på att den blankande aktören anser aktien vara överprisad. All blankning över 0,2 procent av kapitalet måste rapporteras in till Finansinspektionen som i sin tur offentliggör korta positiner som överstiger 0,5 procent.

Magnetars korta position uppgår till 0,73 procent av kapitalet i Kungsleden och den positionen tog man på måndagen. Sedan dess har aktien stigit med 1 krona i pris, från 42,1 kronor per aktie (stängningskurs på måndagen) till 43,1 kronor i intradagshandeln på onsdagseftermiddagen.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.