Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Finansiering

Hebas underhållskostnader ökar

Publicerad: 6 November 2014, 12:44

Heba redovisar ett driftnetto om 44,6 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det är en ökning med 1,9 miljoner jämfört med motsvarande kvartal ifjol, samtidigt som intäkerna ökar med 4,5 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Heba Fastigheter

Lönsamhetsmåttet överskottsgrad minskar därmed till 66,6 procent och förklaringen stavas underhållskostnader. Den posten har mer än fördubblats jämfört med motsvarande kvartal ifjol och ligger nu på 3,5 miljoner kronor, samtidigt som andra kostnadsposter under fastighetskostnader har ökat marginellt. Förvaltningsresultatet stiger med 1,1 miljoner och hamnar på 30 miljoner kronor för kvartalet.

Hebas fastighetsbestånd har stigit i värde under kvartalet och de orealiserade värdeförändringarna uppgår till 29 miljoner kronor, jämfört med 12,6 miljoner under fjolåret, och jämförelseeffekten blir därmed fördelaktig trots att undervärdena i bolagets relativt blygsamma derivatportfölj har ökat. Resultat före skatt hamnar på 45,1 miljoner och stiger även det med 1,1 miljoner.

Hebas balansräkning fortsätter växa om än i måttlig takt, så måttlig att bolaget är nu det minsta fastighetsbolaget på börsens huvudlista. Balansräkningen uppgår till 5,1 miljarder kronor och det egna kapitalet till 2,8 miljarder vilket gör att soliditeten är 55,2 procent och Heba skuggar alltjämt Hufvudstaden när det gäller att vara börsens mest solida fastighetsbolag. Övriga nyckeltal ser även de bra ut, räntetäckningen ligger på 3,3 gånger räntekostnaderna och belåningsgraden är 28,9 procent enligt Fastighetsnytts beräkningar.

Rapporten i sin helhet kan du läsa här.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Heba Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.