Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Google donerar miljoner till USGBC

Publicerad: 22 november 2012, 07:27

United States Green Building Council (USGBC) har fått en donation på 3 miljoner dollar från Google till kampen för ökad öppenhet om vilka kemiska ämnen som finns i byggvaror.


Ämnen i artikeln:

SGBC

I den kommande versionen av LEED, som lanseras under 2013, vill USGBC belöna byggprojekt där uppgifter om byggvarornas innehåll av farliga kemiska ämnen deklareras. Detta har, enligt USGBC, upprört kemiindustrin så till den grad att de nu satsar stora pengar på att misskreditera LEED.

Sweden Green Building Council har sin vd Bengt Wånggren och styrelseordförande Monica von Schmalensee på plats i San Francisco och stödjer också USGBC.

– Vi har informerat och inspirerat genom att beskriva hur vi i Sverige redan har system som redovisar uppgifter om kemiska ämnen. Vi har stolt berättat om att Byggvarudeklarationer funnits i Sverige i mer än 15 år och att vi har system för att värdera dessa. Vårt eget certifieringssystem Miljöbyggnad och den kommande svenska versionen av BREEAM har stor fokus på materialdeklarationer och materialval, säger Bengt Wånggren.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SGBC

Ämnen i artikeln:

SGBC

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.