Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

God tillgång till finansiering enligt CREDI

Publicerad: 16 september 2015, 02:05

Catellas kreditbarometer, CREDI, hamnade på 56,6 enheter i september, vilket är en ökning med 2,1 enheter sedan i juni. Den faktor som driver ökningen är finansieringsvillkor men både långivare och låntagare uppger i Catellas undersökning att de upplever att finansieringsvillkor har varit goda under de senaste tre månaderna.


Ämnen i artikeln:

CatellaCREDI

Catellas kreditbarometer, CREDI, hamnade på 56,6 enheter i september, vilket är en ökning med 2,1 enheter sedan i juni. Den faktor som driver ökningen är finansieringsvillkor men både långivare och låntagare uppger i Catellas undersökning att de upplever att finansieringsvillkor har varit goda under de senaste tre månaderna. Av ett pressmeddelande från Catella framgår att framåtblickande delindex i barometern bekräftar samtidigt ytterligare en avmattning och att finansieringsvillkoren väntas vara oförändrade under kommande tremånadersperiod.

I en kommentar skriver Martin Malhotra, projektledare på Catella, att CREDI indikerar en god tillgång på finansiering trots den ökade volatiliteten på kapitalmarknaden under sommaren.

”Fastighetsbolagen fortsätter finansiera sig med preferensaktier – totalt har bolagen emitterat preferensaktier för 3,8 miljarder kronor bara i år. Marknadsaktörerna indikerar dock en ökad försiktighet inför kommande tremånadsperiod och CREDI:s framåtblickande index har sjunkit till vändningspunkten 50,0,” säger han.

Catellas analyschef, Arvid Lindquist, säger att svensk ekonomi växer snabbt sett till ett internationellt perspektiv men att mycket tyder på att den avmattning som nu pågår i tillväxtländerna kan vara början på en global lågkonjunktur.

”Sentimenten på den svenska kreditmarknaden är än så länge robust och hålls uppe av den starka ekonomiska tillväxten,” säger Arvid Lindquist.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande från Catella

Ämnen i artikeln:

CatellaCREDI

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.