Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Finansierar via crowdlending

Publicerad: 7 april 2016, 06:05

Jonas Björkman.

Foto: Tessin.

Crowdfunding-bolaget Tessin erbjuder nu crowdlending för fastigheter på den svenska marknaden.


Ämnen i artikeln:

Tessin

Crowdfunding-bolaget Tessin erbjuder nu crowdlending för fastigheter på den svenska marknaden. Olikt crowdfunding, där investeraren köper aktier i bolag eller projekt, fungerar crowdlending så att investerare kan låna ut kapital till projekt eller bolag via en tredje parts, i det här fallet Tessins, plattform.

Crowdlending har vuxit mycket internationellt men är en relativt ny företeelse i Sverige. Nyligen lanserade bolaget Kameo crowdlending och nu tar även Tessin sig in på den marknaden. Av ett pressmeddelande från Tessin framgår att sedan 2014 har crowdlending stått för 90 procent av den så kallade crowdfinansieringen globalt.

– Lånefinansiering i fastighetsbranschen är mer regel än undantag och vi är stolta att kunna erbjuda en digital tjänst som i många projekt och förvärv blir ett smidigare alternativ än traditionell bank- och obligationsfinansiering, skriver Tessins vd Jonas Björkman i en kommentar.

Tessins mål är att resa cirka 100 miljoner kronor via crowdlending under innevarande år och man siktar på att kunna finansiera ett snittprojekt på ett par dagar. Det första projektet man lanserar är byggnationen av tre lekland där 15 miljoner kronor, av den totala projektvolymen om 35 miljoner, ska finansieras via crowdlending. Räntan för investerare är 10 procent på årsbasis och löptiden är 14 månader.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Tessin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.