Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

En femtedel av Fabeges finansiering grön

Publicerad: 25 januari 2017, 07:18

Svensk Fastighetsfinansiering har emitterat gröna obligationer till ett nominellt värde om 300 miljoner kronor. Obligationerna ingår i lån 113 som öppnas i samband med emissionen.

Ämnen i artikeln:

Fabege FastigheterSFF Svensk fastighetsfinansiering

Svensk Fastighetsfinansiering har emitterat gröna obligationer till ett nominellt värde om 300 miljoner kronor. Obligationerna ingår i lån 113 som öppnas i samband med emissionen. Pengarna lånas vidare till Fabege som därmed utökar sin gröna finansering, som ett led i sin målsättning att till fullo bli grönt finansierat.

Det framgår av pressmeddelanden från Fabege och SFF och i en kommentar säger Claes Helgstrand, vd för SFF, att den ökade efterfrågan efter gröna obligationer nu börjar märkas i prissättningen på bolagets obligationer.

Lånet har en ränta på Stibor 3M och en marginal på 105 punkter och förfaller 29 maj 2020. Fabege har utestående gröna obligationer om 1 866 miljoner kronor via SFF.

– Vi kommer fortsätta att öka vår gröna finansering. Totalt utgör grön finansiering härmed 21 procent av vår totala finansering, säger Åsa Bergström, CFO på Fabege, i en kommentar.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev