Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Diös och Catena lånar totalt 652 miljoner

Publicerad: 18 maj 2016, 10:25

Gustaf Hermelin, vd för Catena.

Foto: Mattias Fröjd.

Nya Svensk Fastighetsfinansiering har emitterat säkerställda obligationer till ett värde på 652 miljoner kronor till sina ägare. Det handlar om tvååriga lån med förfallodag 31 maj 2018 och lånen har en kupong om Stibor 3M samt ett räntepåslag om 95 punkter.


Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterDiös Fastigheter

Nya Svensk Fastighetsfinansiering har emitterat säkerställda obligationer till ett värde på 652 miljoner kronor till sina ägare. Det handlar om tvååriga lån med förfallodag 31 maj 2018 och lånen har en kupong om Stibor 3M samt ett räntepåslag om 95 punkter. Det framgår av ett pressmeddelande från Nya SFF.

Enligt ett pressmeddelande från Diös Fastigheter, som är en av ägarna till Nya SFF står Diös för 441 miljoner kronor av obligationerna och Catenas vd Gustaf Hermelin bekräftar i samtal med Fastighetsnytt att Catena står för resterande 211 miljoner.

– Vi är nöjda med denna emission som är en refinansiering av befintlig portfölj. Det är ingen stor affär men som vi säger liten men naggande god, säger Gustaf Hermelin.

Nordea, SEB och Swedbank var förmedlande banker i emissionen.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.