lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Finansiering

Coronakrasch för brittisk byggsektor

Publicerad: 14 maj 2020, 11:38

Byggbranschen backar i Storbritannien. Foto: Mostphotos

Under årets första kvartal var den brittiska byggbranschen med om ett rekordstort tapp i BNP. I slutet av mars stängdes hundratals byggarbetsplatser när landet vidtog åtgärder för att hindra coronavirusets smittspridning.

Ämnen i artikeln:

Storbritannien

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Det är nyhetssajten Building.co.uk som skriver om statistiken kring byggkonjunkturen i årets första kvartal, som Office for National Statistics, ONS, har tagit fram.

Årets första kvartal har varit exceptionellt dåligt för Storbritanniens byggbransch. Det började i februari med kraftiga skyfall som ledde till översvämningar. Månaden, den blötaste på över 150 år, fick byggbranschens BNP att sjunka med 2,1 procent. Premiärminister Boris Jonhsons lockdown som inleddes den 23 mars ledde till ett rekordtapp på 5,9 procent för den enskilda månaden, vilket är det största månadstappet som noterats sedan 1997 då ONS började göra sina mätningar.

All byggverksamhet sjönk i mars, vilket är första gången hittills, enligt ONS. ROT-arbeten sjönk med 5,1 procent medan nybyggnation sjönk med 6,2 procent.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev