fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Finansiering

Catena genomför nyemission - ser attraktiva köplägen

Publicerad: 29 november 2022, 16:41

Catena har genomfört en riktad nyemission om 4,5 miljoner aktier till en teckningskurs om 362 kronor per aktie varigenom bolaget tillförs drygt 1,6 miljarder kronor före avdrag för transaktionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se


Teckningskursen fastställdes via så kallad accelererad bookbuilding och motsvarar en rabatt om 7,4 procent jämfört med stängningskursen den 29 november.

"Bolaget ser fortsatt stor efterfrågan på moderna och effektiva logistikanläggningar. Catena har nio större pågående projekt med en total bedömd återstående investering om cirka 2 miljarder kronor, och förväntas fortsätta kapitalisera på den starka efterfrågan genom att addera nya projekt om cirka 1 miljard kronor", skriver Catena.

För att nå nettonoll växthusgasutsläpp 2030 har ledningen även identifierat potentiella investeringar om upp till 500 miljoner kronor i hållbar energi i portföljen.

Vidare, med hänsyn till det nuvarande finansiella marknadsklimatet, förväntar sig ledningen att attraktiva förvärvsmöjligheter kan komma att uppstå. Ledningen har i nuläget identifierat potentiella förvärv om cirka 1 miljard kronor.

Emissionen innebär en utspädning om 9,1 procent.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev