Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Catella lanserar låneindikator

Publicerad: 28 maj 2012, 06:26

I syfte att belysa trender och förändringar inom fastighetsfinansiering har Catella skapat CREDI – Catella Real Estate Debt Indicator. CREDI indikerar läget på den svenska fastighetslånemarknaden.


Ämnen i artikeln:

Catella

CREDI består av två delar: dels en halvårsenkät avseende nuläget och framtiden för svenska börsnoterade fastighetsbolag och de banker som erbjuder fastighetsfinansiering på den nordiska marknaden, dels en uppsättning index baserade på allmänt tillgängliga uppgifter som visar den samlade utvecklingen av kreditvillkor som skuldsättningsgrad, löptid och lånekostnad för den börsnoterade svenska fastighetssektorn.

– Informationen från undersökningen ger fördjupad kunskap och en antydan om framtiden som komplement till CREDI-indikatorn. Dessutom representerar respondenterna både utbuds- och efterfrågesidan på fastighetslånemarknaden, säger Daniel Anderbring, analytiker på Catella Corporate Finance, i ett pressmeddelande.

Den första upplagan av CREDI finns på www.catellaproperty.se.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande

Ämnen i artikeln:

Catella

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.