Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Catella avvecklar även i Baltikum

Publicerad: 6 april 2022, 08:35

”Det är aldrig ett lätt beslut att avveckla en verksamhet”, säger Christoffer Abramson, vd Catella. Bild till höger: Vy över Riga.

Foto: Catella/Wikimedia

Efter fredagens pressmeddelande om att Catella avvecklar sin tyska corporate finance-verksamhet, meddelar nu bolaget att man även avslutar grenen i Baltikum.


Ämnen i artikeln:

CatellaSvepet

Enligt ett pressmeddelande från Catella baseras beslutet på den strategisk översyn av affärsområdet corporate finance som genomförts i syfte att identifiera marknader där Catella corporate finance har en stark marknadsposition eller möjlighet att nå en stark och lönsam position. 

– Som med vår tyska verksamhet har vi kommit fram till att vi inte kommer att kunna nå den starka marknadsposition som krävs för att bli framgångsrika i Baltikum, kommenterar Christoffer Abramson, vd Catella. 

Läs mer: Rockad i Catella – Fonovich lämnar bolaget 

Beslutet innebär, enligt Abramson, att bolaget nu helhjärtat kan fokusera på tillväxt i de återstående fem starkaste marknaderna samt expandera det paneuropeiska erbjudande inom debt advisory. 

– Corporate Finance är hjärtat i Catella, och vi är glada över att kunna satsa på framtida tillväxt i våra kärnmarknader. Det är aldrig ett lätt beslut att avveckla en verksamhet och jag vill tacka och önska teamet i Baltikum lycka till framöver, säger Christoffer Abramson

Verksamheten kommer att avslutas under andra kvartalet 2022 och har begränsad finansiell påverkan. 

Enligt Catellas årsredovisning 2020 utgör Baltikum den minsta delen när det gäller intäktsfördelning per land, för corporate finance – cirka 1 procent. Sverige, Frankrike och Finland är de största. 

Läs mer: Robert Fonovich: ”Jag tror på en fortsatt aktiv fastighetsmarknad” 

Inom corporate finance erbjuder Catella transaktionsrådgivning och kapitalmarknadsrelaterade tjänster inom fastighetssektorn. Rådgivningen sker på uppdrag av fastighetsbolag, finansiella institutioner, pensionsförvaltare, fastighetsfonder och andra ägare av fastigheter.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

CatellaSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.