lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Finansiering

Castellum investerar för halv miljard

Publicerad: 26 september 2012, 07:26

Castellum investerar en halv miljard i förvärv och byggnation via fyra dotterbolag där bland annat Brostaden förvärvat fyra fastigheter av Profi.

Ämnen i artikeln:

BrostadenCastellumCorallenEklandia

Fastighets AB Brostaden har förvärvat fyra fastigheter i Stockholm i direkt anslutning till befintligt bestånd. Tre av fastigheterna ligger i västra Stockholm och en i Årsta och består av kontor- och lagerytor om 15 500 kvadratmeter. Investeringen uppgår till 154 miljoner kronor. Tillträdet har skett och fastigheterna är i princip fullt uthyrda. Säljare är Profi.

I Huddinge, Stockholm, med direkt anslutning till E4/E20 har Brostaden förvärvat en i princip fullt uthyrd kontorsfastighet om 5 500 kvadratmeter. Investeringen uppgick till 56 miljoner kronor och tillträde har skett.

Vidare har Brostaden påbörjat en nybyggnation i Smista Allé av ett parkeringsdäck i 5 plan om totalt 9 600 kvadratmeter. P-däcket ligger i anslutning till byggnader som tidigare uppförts av Brostaden. Investeringen beräknas uppgå till 71 miljoner kronor och vara färdigställd andra kvartalet 2013. Nybyggnationen är fullt uthyrd.
I Torsvik, Jönköping, har Fastighets AB Corallen förvärvat en uthyrd lagerfastighet om 9 020 kvadratmeter. På fastigheten finns en outnyttjad byggrätt om 5 000 kvadratmeter. Investeringen uppgick till 45 miljoner kronor och tillträde har skett.

Vidare har Corallen påbörjat en nybyggnation i Ljungarum, Jönköping, av 3 100 kvadratmeter lager- och industriytor. Investeringen beräknas uppgå till 39 miljoner kronor och vara färdigställd första kvartalet 2013. Den nya byggnaden är fullt uthyrd.

I Kärra, Göteborg, har Eklandia Fastighets AB påbörjat en tillbyggnation om 3 800 kvadratmeter industrilokaler. Investeringen beräknas uppgå till 29 miljoner kronor och vara färdigställd första kvartalet 2013. Tillbyggnationen är fullt uthyrd.

Castellum AB har via det helägda dotterbolaget Fastighets AB Briggen påbörjat en om- och tillbyggnation av en fastighet om 14 000 kvm i Jägersro, Malmö. Investeringen beräknas uppgå till drygt 100 Mkr och vara färdigställd sista kvartalet 2013. Fastigheten är uthyrd till 90 procent.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Castellum

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev