Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Finansiering

Castellum investerar för 291 miljoner kronor

Publicerad: 8 Juli 2012, 17:18

Castellum har via dotterbolag köpt två fastigheter i Danmark samt en i Lund. Samtidigt har man inlett ett antal nybyggnationer och sålt tre fastigheter. Total investering uppgår till 291 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Castellum

Castellum AB har via det helägda dotterbolaget Fastighets AB Briggen förvärvat en fullt uthyrd lager- och kontorsfastighet i Høje-Taastrup, väster om centrala Köpenhamn, om 19 200 kvadratmeter. På fastigheten finns en outnyttjad byggrätt om 15 000 kvadratmeter. Investeringen uppgick till 111 miljoner kronor och tillträde har skett.

I Herlev, nordväst om centrala Köpenhamn, Danmark, har Briggen förvärvat en fullt uthyrd kontors- och lager fastighet om 5 900 kvadratmeter. Investeringen uppgick till 46 miljoner kronor och tillträde har skett.

I Lund har Briggen förvärvat en industri- och lagerfastighet om 1 770 kvadratmeter för 17 miljoner kronor. Fastigheten ligger i anslutning till bolagets befintliga fastighetsbestånd i Lund och var vid förvärvet vakant. Tillträde sker i slutet av augusti.

Vidare har Briggen påbörjat en nybyggnation i Gastelyckan, Lund, av 2 400 kvadratmeter handelsyta. Nybyggnationen är fullt uthyrd. Investeringen är beräknad till 29 miljoner kronor och beräknas vara färdigställd under våren 2013.

I Jordbro, Stockholm, har Fastighets AB Brostaden påbörjat en nybyggnation av en lager/logistik byggnad om 6 550 kvadratmeter. Investeringen beräknas uppgå till 66 miljoner kronor och vara färdigställd andra kvartalet 2013. För närvarande är inga kontrakt tecknade i den nya byggnaden.

I Lindome, söder om Göteborg, har Eklandia Fastighets AB sålt två lagerfastigheter om 12 430 kvadratmeter för 31 miljoner kronor netto efter avdrag för bedömd uppskjuten skatt och omkostnader om totalt 2 miljoner kronor.

I Varla, Kungsbacka, har Harry Sjögren AB påbörjat en nybyggnation av 2 300 kvadratmeter lager- och kontorslokaler. Investeringen beräknas uppgå till 22 miljoner kronor och vara färdigställd under tredje kvartalet 2013. För närvarande är inga kontrakt tecknade i den nya byggnaden.

I Torsvik, Jönköping, har Fastighets AB Corallen sålt en lager/industri fastighet om 3 670 kvadratmeter för 15 miljoner kronor. Frånträde har skett.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Castellum

Ämnen i artikeln:

Castellum

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.