Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Avser emittera nya preffar

Publicerad: 12 december 2014, 07:19

FastPartner avser att emittera högst 172 499 nya preferensaktier. Det rör sig om en riktad nyemission och endast ett begränsat antal investerare får köpa aktierna.


Ämnen i artikeln:

FastPartner Fastigheter

FastPartner avser att emittera högst 172 499 nya preferensaktier. Det rör sig om en riktad nyemission och endast ett begränsat antal investerare får köpa aktierna.

Priset kommer att bestämmas genom en accelererad bookbuildingprocess vilket innebär att ett finansinstitut (bookrunner), i detta fall Handelsbanken Markets, samlar in bud på aktierna bestämmer priset i enlighet med dessa bud.

Aktierna kommer att tas upp till handel på Stockholmsbörsen, där FastPartners preferensaktie redan är noterad, och likviden kommer att användas för att stärka bolagets finansiella position och kapitalisera det för fortsatt expension. En förutsättnig för att bolaget ska emittera de nya aktierna är att styrelsen beslutar att emittera när man sett bookbuildingprocessens utfall.

Vid börsens stängning på torsdagen kostade en preferensaktie i FastPartner 397 kronor. Skulle det bli utfallet av bookbuildingen kan bolaget resa 68,5 miljoner kronor i nytt kapital.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

FastPartner Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.