Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Även Jernhusen öppnar för grön finansiering

Publicerad: 12 mars 2018, 21:10

Jernhusen, som länge har varit etablerade på obligationsmarknaden och tillhör de största emittenterna på den samma, har lanserat ett ramverk för gröna obligationer under sitt MTN-program.


Ämnen i artikeln:

Jernhusen

Jernhusen, som länge har varit etablerade på obligationsmarknaden och tillhör de största emittenterna på den samma, har lanserat ett ramverk för gröna obligationer under sitt MTN-program. Ramverket är tagit fram i samarbete med Danske Bank och Handelsbanken och verifierat av analysföretaget Sustainalytics.

I ett pressmeddelande skriver Jernhusen att det gröna ramverket möjliggör för bolaget att emittera gröna obligationer under sitt MTN-program och det beskriver vilka typer av fastigheter och projekt som kan finansieras grönt.

– Jernhusens fastigheter ska bidra till att det är attraktivt att resa och frakta gods med järnväg. Vår ambition är att leda utvecklingen av framtidens stationsområden, depåområden och kombiterminaler vilket även gör att steget till grön finansiering är naturligt, säger finanschefen Marcus Jansson i en kommentar.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Jernhusen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.