tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Finansiering

Arnhult: Castellum är en finansiell placering

Publicerad: 3 september 2018, 12:24

Rutger Arnhult är återigen största ägare i Castellum Bild: Klövern

Klöverns vd och huvudägare Rutger Arnhults stora aktieköp i Castellum är en finansiell placering. Det säger han till Fastighetsnytt sedan han i förra veckan flaggat upp sitt innehav i bolaget till 5,12 procent.

Ämnen i artikeln:

CastellumKlövern FastigheterRutger Arnhult

Klöverns vd och huvudägare Rutger Arnhults stora aktieköp i Castellum är en finansiell placering. Det säger han till Fastighetsnytt sedan hans ägarbolag i förra veckan flaggat upp till 5,12 procent i Castellum.

– Vi har inte ändrat på vår syn på innehavet i Castellum. Det är alltjämt att betrakta som en finansiell placering även om vi nu valt att utöka vårt ägande i bolaget ytterligare något till lite drygt 5 procent, skriver han i ett textmeddelande.

Det är samma besked som Arnhult gav till nyhetsbyrån Direkt för ganska exakt ett år sedan. Sedan dess han nästan fördubblat sitt innehav till knappt 14 miljoner aktier.

– Vi tilltalas av den höga förutsägbarheten, den stabila intjäningen samt de mycket goda marknads- och finansieringsförutsättningarna, skriver Arnhult om sina inköp.

Arnhults bolag M2 Asset Management började synas i ägarlistorna i juli förra året. Om man bortser från en period i våras, då en del av aktierna såldes av, så har innehavet ökat varje månad sedan dess, enligt ägardata från Holdings.

I dagsläget är Arnhult näst största ägare i Castellum efter nederländska Stichting Pensionsfonds ABP.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev