Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Areim tar in 1,6 miljarder i ny fond

Publicerad: 5 oktober 2012, 05:16

Areim har nyligen genomfört den första stängningen av sin nya fastighetsfond, Areim Fond II (Areim fastigheter II AB), med ett eget kapital på cirka 1,6 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Areim

Areim har fått förnyat förtroende från GIC (Government of Singapore Investment Corporation) och APG, vilka också investerat i Areims första fond. Dessutom har Fjärde AP-fonden valt att investera i fonden och tillsammans garanterar dessa investerare en kapitalbas på 1,6 miljarder kronor.

– Vi är oerhört stolta och glada över att ha kunnat stänga vår andra fond med kapital från både tidigare och nya investorer. Vi har fått förnyat förtroende från GIC och APG och Fjärde AP- fonden är en ny investerare. Parallellt för vi diskussioner med fler investerare och beräknar att få in ytterligare cirka 900 miljoner kronor, vilket kommer att ge fonden en total kapitalbas på 2,5 miljarder, säger Leif Andersson, vd på Areim, i ett pressmeddelande.

Areim Fond II kommer att investera i Sverige, huvudsakligen i Stockholm, med fokus på utveckling av kontorsfastigheter samt investeringar i handelsfastigheter och bostadsprojekt. Fonden har en livslängd på åtta år med en treårig investeringsperiod och en total investeringsvolym om cirka 6-7 miljarder kronor.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Areim

Ämnen i artikeln:

Areim

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.