måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Finansiering

Analyshuset om Neobo: Fastighetsvärdet skrivs ned 15 procent

Publicerad: 16 mars 2023, 09:58

Neobos vd Ylva Sarby Westman.

Foto: Mattias de Frumerie

Analyshuset Kepler Cheuvreux förväntar sig en värdering på Neobo i linje med branschgenomsnittet ur ett kassaflödesperspektiv - och att den "mycket stora" rabatten i förhållande till substansvärde fortsätter.

Ämnen i artikeln:

SvepetYlva Sarby Westman

ND


Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys där de inleder bevakning av Neobo med rekommendationen behåll och en riktkurs på 13:50 kronor, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare under torsdagen.

Analyshuset betonar att de inte förväntar sig någon omedelbar värderingsförändring, men att de ser en uppåtgående potential för sina FFO-estimat för Neobo från lägre vakanser och mindre skattebetalningar.

I en intervju med Nyhetsbyrån Direkt i samband med bolagets rapport för det fjärde kvartalet betonade vd Ylva Westman att ett av Neobos främsta fokus under 2023 kommer vara att sänka vakansgraden som är relativt högt i Neobo bostadsbestånd.

Vidare pekar Kepler Cheuvreux på att den löpande avkastningen på Neobos portfölj är 3,0 procent, jämfört med avkastningen i värderingen på 4,1 procent.

”Eftersom vi ser en styrränta på nära 4 procent i första halvåret räknar vi med att det totala fastighetsvärdet kommer att skrivas ned med 15 procent år 2023”, skriver analyshuset.

Neobo-aktien handlades ned 3,1 procent till 12:30 kronor under torsdagsförmiddagen.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev