Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

Allianz investerar i Areim Fond II

Publicerad: 13 december 2012, 14:07

Allianz Real Estate som går in som fjärde investerare, med 643 miljoner kronor (75 miljoner Euro), i Areims senaste fond, Areim Fond II. Med de 1,6 miljarder kronor, garanterade av fondens existerande investorer, GIC, APG och Fjärde AP-fonden, har fonden nu en kapitalbas på totalt 2,3 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Allianz Real EstateAreim

– Vi är både glada och stolta över att en investerare av Allianz kaliber väljer att investera i vår Fond II. Dessutom har vi fortsatta diskussioner med andra investerare och räknar med att få in ytterligare kapital i fonden, säger Leif Andersson, vd på Areim, i ett pressmeddelande.

Areim Fond II kommer att investera i Sverige, huvudsakligen i Stockholm, med fokus på utveckling av kontorsfastigheter samt investeringar i handelsfastigheter och bostadsprojekt. Fonden har en livslängd på åtta år med en treårig investeringsperiod och en total investeringsvolym om ca 6-7 miljarder kronor.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Areim

Ämnen i artikeln:

Allianz Real EstateAreim

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.