Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiering

3,5 miljarder investeras i Biomedicum

Publicerad: 20 juni 2012, 11:58

Biomedicum kommer att ligga intill Karolinska Institutets nya aula (t.v. i bild), Skiss: arkitektkontoret Berg/C.F. Møller,

Biomedicum blir Karolinska Institutets toppmoderna anläggning för medicinsk forskning. Nu står det klart att Akademiska Hus investerar cirka 3,5 miljarder kronor i byggnaden, som med sina 76 000 kvadratmeter blir en av de största medicinska forskningsanläggningarna i Europa.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusKarolinska Institutet

Biomedicum blir Karolinska Institutets toppmoderna anläggning för medicinsk forskning. Nu står det klart att Akademiska Hus investerar cirka 3,5 miljarder kronor i byggnaden, som med sina 76 000 kvadratmeter blir en av de största medicinska forskningsanläggningarna i Europa.

Biomedicum kommer att göra det möjligt att samla all experimentell forskning på Karolinska Institutet i Solna under samma tak med plats för cirka 1500 forskare.

– Det är en mycket stora ära för Akademiska Hus att tillsammans med Karolinska Institutet få utveckla framtidens forskningsmiljöer. Biomedicum är mycket viktig för utvecklingen av Stockholm Life i Hagastaden som ett centrum i regionens stora Life Science-satsning, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Stockholm.

Biomedicum, som har ritats av arkitektkontoret Berg/C.F. Møller, kommer att ligga intill Karolinska Institutets nya aula och i anslutning till det nya universitetssjukhuset på andra sidan Solnavägen. Biomedicum kommer till stor del att bestå av laboratorier men också innehålla kontor och konferenslokaler

Byggstart beräknas ske i början av 2014 med inflyttning under mitten av 2018.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.