Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Willhem vänder till vinst

Publicerad: 15 november 2013, 14:41

Willhem redovisar ett driftnetto på 187 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal året innan är det en ökning om 64 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Willhem Bostad

Huvudförklaringen till ökningen är att hyresintäkterna ökar och överskottsgraden samtidigt. Den senastnämnda ligger på 62,1 procent för tredje kvartalet i år jämfört med 58 procent ifjol.

Finansnettot försämras ganska kraftigt jämfört med fjolårets kvartal men det vägs upp av att de finansiella derivatens värde utvecklas positivt och resultat före skatt hamnar således på 82 miljoner kronor nu jämfört med en förlust på 1 miljon kronor ifjol.

Koncernens tillgångar uppgick vid kvartalsskiftet till 13 miljarder kronor och det egna kapitalet till 2,2 miljarder vilket översatt till soliditet blir 17 procent. De tre första kvartalens kassaflöde från den löpande verksamheten var positivt med 65 miljoner kronor.

Sverrir Thór

Källa: Willhems kvartalsrapport

Ämnen i artikeln:

Willhem Bostad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News