måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Willhem vänder till förlust med fallande fastighetsvärden

Publicerad: 23 februari 2023, 16:15

Mikael Granath, vd Willhem

Willhem redovisar ökade intäkter och driftnetto men resultatet sjunker med fallande fastighetsvärden. Och värdena ska ner mer spår bolaget i sin rapport för det fjärde kvartalet.

Ämnen i artikeln:

SvepetWillhem BostadMikael Granath

R


Hyresintäkterna ökade till 677 miljoner kronor under det fjärde kvartalet från 631 miljoner motsvarande kvartal ett år tidigare. Även driftnetto förbättrades till 416 miljoner kronor (374), men rörelsevinsten på 3,4 miljarder i det fjärde kvartalet 2021 vändes till en förlust om 1,5 miljarder i Q4 2022.

Resultatet tyngdes av de orealiserade värdeförändring på fastigheter som dök till nästan minus 1,9 miljarder i det fjärde kvartalet (3,1). Den negativa värdeutvecklingen beror på höjda avkastningskrav, skriver bolaget.

"Vår förväntan är att fastighetsvärdena fortsatt kommer att falla, men vi är osäkra på hastigheten", säger vd Mikael Granath.

Granath trycker på omvärldsförändringarna som har stor påverkan på bolaget och branschen i stort.

"En samlad effekt är att aktiviteten på fastighetsmarknaden generellt har minskat. Konsekvensen för oss är att vi kommer bygga färre nya hus och vara mer återhållsamma med investeringar", säger Granath.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev