tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Wihlborgs lämnar odramatisk rapport i linje med prognos

Publicerad: 11 juli 2022, 07:51

Foto: Josefin Widell Hultgren

Fastighetsbolaget Wihlborgs redovisade ett förvaltningsresultat på på 483 miljoner kronor för det andra kvartalet, vilket var i linje med analytikernas prognos på 490 miljoner.

Ämnen i artikeln:

wihlborgsWihlborgs Fastigheter

ND


– I en turbulent omvärld fortsätter Wihlborgs affärsmodell att leverera. Aktivitetsnivån bland våra hyresgäster är hög och där det finns rörelse finns det också affärsmöjligheter, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs. 

Den goda nettouthyrningen under de senaste kvartalen fortsätter med 41 miljoner kronor under andra kvartalet, och en rekordhög nivå på nytecknade avtal på 109 miljoner. 

– Mot bakgrund av ett bra resultat är även balansräkningen stark. Soliditeten uppgår till 42,1 procent och belåningsgraden till 48,0 procent, säger Hallengren.

Läs även: Wihlborgs miljardköper i Köpenhamn

Räntetäckningsgraden på 7,2 gånger visar enligt henne på god förmåga att generera ett starkt kassaflöde. Trots materialprisuppgångar och utmaningar i olika leveranskedjor fortgår projekten i stort enligt plan, mycket tack vare väletablerade samarbetsformer med entreprenörer i regionen.

Bolagets nya målgränsvärde för maximal CO2-påverkan i nybyggnadsprojekt och internpris för CO2 i ombyggnadsprojekt är införda och kommer vara en del i vår bedömningsgrund i investeringskalkylerna framöver. 

– Vi och branschen har mycket att utveckla vidare men det här är ett steg på vägen där vi, våra leverantörer och våra kunder tvingas ta ställning till flera val och konsekvenserna av dessa. På så sätt kan vi göra skillnad på riktigt, säger Ulrika Hallengren.

Rapporten i korthet

· Hyresintäkterna ökade med 8 procent till 1 599 Mkr (1 477).

· Driftsöverskottet ökade med 9 procent till 1 135 Mkr (1 046).

· Förvaltningsresultatet ökade med 11 procent till 950 Mkr (859).

· Periodens resultat uppgick till 1 549 Mkr (1 007), motsvarande ett resultat per aktie om 5,04 kr (3,28).

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev