Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Wallenstams rapport i linje med förväntningarna

Publicerad: 25 oktober 2022, 06:21

Vd Hans Wallenstam. Foto: Pressbild

Fastighetsbolaget Wallenstams hyresintäkter för fastigheter uppgick till 626 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2022. Analytikerna i Infronts sammanställning av sex analytikers estimat hade väntat 627 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetWallenstam FastigheterHans Wallenstam

ND


Driftöverskottet blev 498 miljoner kronor mot förväntade 496 miljoner kronor, medan förvaltningsresultatet landade på 343 jämfört med förhandstipset på 343 miljoner kronor. Orealiserade värdeförändringarna på fastighet var 0 miljoner kronor jämfört med 477 motsvarande period föregående år. Efter skatt blev resultatet 754 miljoner kronor (828), vilket motsvarade 1,1 kronor per aktie (1,3).

"Som nybliven vd i Wallenstam för drygt 30 år sedan hamnade jag rakt in den kanske allvarligaste finans- och fastighetskrisen i Sveriges moderna historia. Wallenstam lyckades gå stärkta ur den krisen. Mina erfarenheter från de åren har blivit strategier för bolagets styrning och är högst aktuella även idag. Det känns skönt att ha en så god grund att stå på, som vi nu har och som vi lagt grunden till i många år. Vi har de bästa förutsättningarna - efterfrågade fastigheter i attraktiva lägen, en stark balansräkning med 48 procent soliditet och en god finansieringssituation”, kommenterar vd Hans Wallenstam kvartalsrapporten.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev