Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Vinstlyft för Cibus i Q3 - den nordiska förvärvsjakten fortsätter

Publicerad: 11 november 2021, 14:11

Cibus vd Sverker Källgården ser potentiella förvärv i alla nordiska länder, enligt nya kvartalsrapporten.

Fastighetsbolaget Cibus redovisar positiva resultat i årets tredje kvartalsrapport med ökade hyresintäkter och förvaltningsresultat jämfört med samma period förra året.


Ämnen i artikeln:

Cibus

Cibus, verksamma främst inom dagligvaruhandelns fastigheter, ökade hyresintäkterna till strax över 20 miljoner euro under det tredje kvartalet i år, enligt bolagets kvartalsrapport som offentliggjordes på torsdagen. Det är en ökning från 17 miljoner euro motsvarande period förra året.

Förvaltningsresultatet steg till 12,5 miljoner euro i kvartalet (9,5) och periodens resultat per aktie för det tredje kvartalet landade på 0,29 euro (0,25).

”Vi har en stark och spännande pipe line med potentiella förvärv i alla nordiska länder”, skriver vd Sverker Källgården, i rapporten.

Läs även: Öppna gränser öppnar för fler Cibusförvärv 

I rapporten nämns förvärv av åtta fastigheter i Norge, fem i Finland och tre i Sverige med ”uteslutande livsmedelshyresgäster för 27,6 miljoner euro” enligt Sverker Källgården.

Annica Ögren

annica.ogren@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Cibus

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.