fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Vinsthöjning för Eastnine i Q3 – spår sälja MFG i år

Publicerad: 9 november 2022, 07:37

Kestutis Sasnauskas, vd Eastnine

Eastnines hyresintäkter uppgick till 8,2 miljoner euro i det tredje kvartalet (5,6). Driftnettot låg på 7,6 miljoner euro (5,1). Förvaltningsresultatet var 4,0 miljoner euro (2,5). Orealiserade värdeförändringar på förvaltningsfastigheter summerade till -2,5 miljoner euro (-0,6). På investeringar var de orealiserade värdeförändringarna 58,1 miljoner euro (11,1). Efter skatt blev resultatet 65,5 miljoner euro (13,3).

Ämnen i artikeln:

SvepetEastnine

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se


Eastnine upprepar bedömningen om att den tidigare meddelade försäljningen av innehavet i den ryska modekedjan MFG väntas slutföras 2022, om samtliga villkor uppfylls, skriver bolaget i rapporten för det tredje kvartalet.

"Det skulle vara en milstolpe för oss att genomföra försäljningen av MFG. Inte nog med att vi därmed skulle uppnå målet om att bli ett renodlat fastighetsbolag. Vi skulle också få möjligheten att nå, eller till och med överskrida, målet om ett fastighetsbestånd på 700 miljoner euro vid slutet av 2023", skriver Eastnines vd Kestutis Sasnauskas i rapporten.

Under 2022 har Eastnine förvärvat den nybyggda prestigefastigheten Nowy Rynek D i Poznan, Polen, vilket innebar att fastighetsbeståndet växte med cirka 25 procent till drygt 600 miljoner euro.

Under det tredje kvartalet höll Eastnines positiva utveckling i sig, enligt vd:n.

"Inflyttningarna från första halvårets stora positiva nettouthyrningar har fortsatt under tredje, och inledningen av fjärde, kvartalet, vilket innebär att såväl uthyrningsgrad som överskottsgrad stiger", skriver Kestutis Sasnauskas.

Eastnine har inga låneförfall förrän i oktober nästa år och har 14 procent kapitalmarknadsfinansiering som löper till mitten av 2024, enligt rapporten.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev