Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Delårsrapporter

Victoria Park vänder till vinst

Publicerad: 23 Oktober 2014, 13:31

Victoria Park redovisar ett driftnetto på 43 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal ifjol är det en kraftig ökning som förklaras av att bolaget stora förvärv av Tornets fastigheter i Stockholm och Kristianstad i slutet av förra året nu ingår i delårsresultatet.


Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Samtidigt har man lyckats ta förvaltningsresultatet, som var ett rejält bekymmer ifjol, över nollstrecket och för kvartalet gör man en förvaltningsvinst om 18 miljoner kronor för kvartalet jämfört med en förvaltningsförlust på 7 miljoner ifjol. Allt beröm värt och där bidrar kassaflödeseffekterna av förvärvet i Stockholm och Kristianstad utan tvekan stort. Det senaste förvärvet i Eskilstuna kommer även det med största sannolikhet att bidra till att Victoria Parks förvaltning blir ännu lönsammare.

Under de kvartal förvaltningen varit direkt olönsam så har det varit värdeförändringar i fastighetsbeståndet som lyft Victoria Parks resultat på sista raden över nollstrecket och de ökade fastighetsvärdena fortsätter ge bolaget ett resultatslyft. Orealiserade värdeförändringar i fastighetsbeståndet uppgick under tredje kvartalet till 148 miljoner kronor. Tillsammans gör det att Victoria Park under kvartalet vänder till vinst och gör en vinst före skatt på 161 miljoner kronor.

Bolagets tillgångar har mer än fördubblats på ett år och ligger nu på 5,2 miljarder kronor. Det egna kapitalet har även det ökat men inte i samma takt. Det ligger nu på 1 444 miljoner och soliditeten således på 27,6 procent men som man påpekar i rapporten så ligger en kortfristig icke räntebärande skuld på 115 miljoner kronor bokförd. Denna utgörs av aktier som ska betalas till Thomas Hopkins, säljaren av fastighetsbeståndet i Eskilstuna.

Här kan du ladda hem Victoria Parks delårsrapport för tredje kvartalet.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.