Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Veidekke sänkte resultatet andra kvartalet

Publicerad: 18 augusti 2022, 08:37

Foto: Bård Gudim

Veidekke förbättrade marginalen i fyra av fem verksamhetsområden under kvartalet, men koncernens resultat blev lägre än förra året främst till följd av orealiserade kursförluster på finansiella tillgångar.


Ämnen i artikeln:

Veidekke

– Men vi börjar se resultat av de förändringar vi har gjort och hanterar en krävande marknadssituation och ökade råvarupriser på ett bra sätt, säger koncernchef Jimmy Bengtsson i rapporten.

Veidekke omsatte 9,9 miljarder norska kronor under andra kvartalet med ett resultat före skatt om 355 miljoner. Vid kvartalets slut hade koncernen en orderreserv på 44 miljarder norska kronor.

– Orderläget i koncernen är gott, särskilt i de norska verksamheterna. De kontrakt vi har landat under andra kvartalet är av god kvalitet och passar väl in i vår strategi, säger Jimmy Bengtsson.

I Bygg Sverige är resultaten fortsatt svaga och lägre än motsvarande kvartal föregående år. Den samlade resultatmarginalen var 3,6 procent (4,0).

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Veidekke

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.