Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Vd Michael Berglin: ”Fortsätter förstärka bolaget”

Publicerad: 15 juli 2022, 08:24

Sernekes CFO Anders Düring och vd Michael Berglin.

Foto: Serneke Group/pressbild

Serneke redovisar ett resultat på 72 miljoner kronor efter skatt under andra kvartalet. Intäkterna ökade med 17 procent till 2 658 miljoner kronor, i jämförelse med motsvarande period förra året.


Ämnen i artikeln:

Serneke

En ökad osäkerhet i omvärlden under årets andra kvartal har påverkat Serneke Group och branschen, säger vd Michael Berglin i en kommentar.

– Jag känner mig ändå tillfreds med att kunna summera vårt första halvår som att vi, trots turbulens i omvärlden, fortsätter förstärka bolaget inom våra prioriterade områden – lönsamhet, balanserad tillväxt, stabilitet och utvecklingsarbete.

Något som gett bolaget en ytterligare trygghet när efterfrågan påverkas av räntenivåer och en säker bostadsmarknad är att bolaget kunnat vikta om sin produktmix i orderboken, enligt Michael Berglin.

– Vi har, jämfört med hur det såg ut i andra kvartalet i fjol, en större andel projekt gällande samhällsfastigheter, industri och kontor, och en mindre andel bostäder.

Läs även: Rutger Arnhult: Inflation och stigande räntor dämpar aktiviteten”

Även om det underliggande behovet av bostäder fortsatt är stort riskerar efterfrågan att minska som en följd av inflation och ränteläge, fortsätter han. 

– Att vi nu har en större andel offentliga projekt och beställare i portföljen skapar stabilitet.

Ett operativt kassaflöde på -227 miljoner kronor beror i huvudsak på en paralyseringseffekt av kundfordringar och leverantörsskulder, enligt CFO Anders Düring.

– I dagsläget är det självklart så att vi av många skäl fokuserar på kassaflöde men den absolut största orsaken till den här negativa situationen är en paralyseringseffekt i samband med övergången till kvartalet, säger han under presentationen av rapporten.

Q2 i korthet

Intäkterna uppgick till 2 658 miljoner kronor (2 274).

Rörelseresultatet uppgick till 61 miljoner kronor (108).

Resultatet uppgick till 72 miljoner kronor (178).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -227 miljoner kronor (50).

Soliditeten uppgick till 37,9 procent (37,2).

 

Källa: Serneke Group

 

Veronika Åström

Reporter

veronika.astrom@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Serneke

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.