Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Väl godkänt för Tribonas sista bokslutskommuniké som noterat bolag

Publicerad: 28 januari 2016, 15:02

I vad som sannolikt blev Tribonas sista bokslutskommuniké rapporterar man ett driftnetto om 79 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2015.


Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterTribona

I vad som sannolikt blev Tribonas sista bokslutskommuniké rapporterar man ett driftnetto om 79 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2015. Jämfört med motsvarande kvartal ifjol är det oförändrat men då bolagets räntekostnader har fallit, på grund av både gynnsammare ränteläge och väl utförd refinansiering, så ökar man förvaltningsresultatet med 9 miljoner kronor till 34 miljoner för kvartalet.

I allt väsentligt så är det en betydligt bättre rapport än under motsvarande kvartal ifjol. Tribona har lyckats avyttra eller hyra ut de fastigheter som kunde kallats för surdeg i beståndet och som sagt förbättra sina finansiella villkor och undertecknad kan inte erinra sig om att ha sett en så pass bra rapport från bolaget som inom kort med största sannolikhet kommer att fusioneras med Catena. På grund av Catenas uppköp kommer ingen utdelning att betalas ut för förra året.

Före skatt gör man en vinst om 71 miljoner kronor för kvartalet, vilket kan jämföras med en förlust om 157 miljoner ifjol.

När Catena nu tar över Tribona får man fastigheter till värde av 5,3 miljarder kronor varav 1,9 miljarder är eget kapital. Belåningsgraden ligger på 56 procent och fastigheterna är uthyrda till 91 procent.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterTribona

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.